Hærvejsløbet – sikken oplevelse

Klargøring før starten på Flensborg Havn - startporten kan skimtes i baggrunden.

Klargøring før starten på Flensborg Havn – startporten kan skimtes i baggrunden.

Har du lyst til at få en cykeloplevelse lidt ud over det sædvanlige, skulle du overveje at melde dig til Hærvejsløbet næste år. Løbet adskiller sig fra gennemsnittet af motionsløb ved længden, naturoplevelsen, forplejning over standard – og ikke mindst afslutningen ved ankomst i Viborg.

Distancen er på 264 km. På ruten passerer man igennem ca. 60 mindre og større byer. Der er 7 depoter undervejs, så der er ingen fare for at gå sukkerkold.

Vi var en gruppe på ni, som var tilmeldt under Kibæk Cykelmotion – Finn M. – Finn A. – Orla – Allan – Morten – Leif – Svend C. – Henrik og mig. Vejret viste sig fra sin bedste side – kun lidt smådryp i starten, ikke for meget vind og ellers mest solskin på sidste halvdel af turen. Turen er lagt an på, at man skal gennemføre som hold.

Der var fuldt knald på fra starten. De første 135 km blev kørt med et gennemsnit på 31,2. Efterhånden som trætheden begyndte at melde sig, faldt hastigheden, så gennemsnittet for hele turen (køretiden mellem depoterne) endte på 29.

Depoterne var et kapitel for sig – virkelig fin standard. I Vojens cyklede vi ind i ishockey-arenaen, i Vejen cyklede vi ind i idrætscenteret – her kunne vi bl.a. få en varm risret – og resten af depoterne var af samme høje standard.

Ruten var lagt, så man kørte på små veje med meget lidt trafik, og hele turen var én stor naturoplevelse. Sidste halvdel af ruten bød på flest udfordringer – bakker ved Refsgårde (tæt på Egtvedpigens grav), Funder og Dollerup.

Afslutningen i Viborg var genial. Når vi havde passeret målstregen, skulle vi fortsætte til starten af gågaden. Når der var samlet en passende stor gruppe, kørte vi med en guide på mountainbike i spidsen gennem gågaden, hvor der var lagt rød løber ud hele vejen, og hvor folk stod og klappede. Turen sluttede ved Paradepladsen på det gamle kasserneområde, hvor der var telte, boder, levende musik og udskænkning.

Hærvejsløbet er på min top 3 over gode cykeloplevelser – overvej at melde dig til næste år. En stor tak til hele holdet. Alle var indstillet på, at det skulle være en god tur med fokus på den fælles oplevelse. En særlig tak til Allan for at have taget initiativ til turen og for at sørge for fælles transport til Flensborg og hjem fra Viborg.

Til de øvrige deltagere: Skriv gerne en kommentar med jeres oplevelse af turen.

Aage B. Nielsen

Comments are closed.