Harzen – lørdag

Lørdag – dagen alle glæder sig til – og frygter lidt. Kongeetapen på ca. 120 km!

Turen startede lige på og hårdt med opadkørsel ud af Braunlage, så bliver morgenmaden lissom rystet på plads – eller også får man den at smage for anden gang.

Derefter til St. Andreasberg – nu med nedkørsel. Videre nedad nogle kilometer, før vi drejede ind på en skovsti, som de første kilometer er forholdsvis flad, men de sidste kilometer stiger den op mod hovedvejen igen.

Den lange nedkørsel fra i går mod Clausthal-Zellerfeld fik vi igen, men i stedet for at dreje mod Altenau, fortsatte vi nogle hundrede meter og drejede mod Osterode. Vejen går mest nedad med nogle dejlige, bløde sving, hvor vi som samlet gruppe kunne få en fin rytme.

Fra Osterode opad igen mod Clausthal, hvor vi spiste frokost samme sted som i går. Efter frokosten videre mod Goslar. Igen med nogle fantastiske udsigtspanoramaer, hvis man havde luft til at nyde det, og igen med en harmonisk nedkørsel med bløde kurver, hvor man fik tid til at nyde farten og svingene.

Gennem Goslar og videre mod Bad Harzburg – uden at komme på motorvej, hvilket skete for os for 2 år siden. Og fra Bad Harzburg havde vi så den lange opkørsel på 12 km til Torfhaus, som er udsigtspunktet over til Brocken. Lige da vi skulle starte på opkørselen, punkterede Kurt. Nogle af de hårde drenge blev tilbage hos Kurt, mens de lidt langsommere fortsatte – og det lykkedes faktisk Kurt at passere de fleste alligevel. For de, som ikke havde prøvet denne opkørsel før, var det en kæmpesejr at nå op. For de, som havde prøvet det før, var det – nå ja, stadig en kæmpesejr at nå op.

Et delmål på turen var, at flest mulige skulle op på Wurmberg hver dag. Her den sidste dag var der 4-5 stykker, der sprang over. Til gengæld var der 4, som kørte op 2 gange. Stærkt!

Denne sidste aften spiste vi på en græsk restaurant, og bagefter skulle vi da lige op i byen og kigge på den fest, der var arrangeret i anledning af biker-træf. Alle de dage, vi har været i Braunlage, har det sværmet med motorcykel-klubber både gennem byen og ude på de veje, vi har kørt på. På festpladsen var der koncert med live-orkester, ølboder, dækafbrænding og andet gøgl.

Comments are closed.