Harzen – torsdag

Vi ankom til Maritim Hotel, Braunlage, ca. kl. 14, fik cyklerne pakket ud og blev indkvarteret. Forholdene på hotellet er ikke blevet ringere, siden vi var her for 2 år siden. Hotellet stiller et konferencerum til rådighed til vores cykler, så de er forsvarligt opbevaret.

Kl. 15 var alle klar til torsdagens tur på ca. 40 km. Benny gav en grundig gennemgang af ruten, sikkerhedsforhold, praktiske oplysninger osv. 4 ud af 14 deltagere er med for første gang, så alle skulle gerne få en god oplevelse ud af det.

Vejret var perfekt med høj sol, ca. 25 grader og svag vind. Ud af Braunlage i samlet trop, hvorefter vi fik den første nedkørsel. Så gik det opad mod St. Andreasberg, og hurtigt kom der spredning på feltet. Aftalen er, at der samles op, når vi når toppen af stigningerne. I St. Andreasberg er der en gade med 18 % stigning, som er en udfordring for de fleste, men alle kom op – nogle af os med lungerne uden på trøjen.

Derefter jævnt tempo ud mod hovedvejen, der går til Bad Harzburg, og så tilbage mod Braunlage. Kort før vi når Braunlage, har vi opstigningen til Wurmberg på ca. 5 km., som virkelig trækker tænder ud. Målet er, at vi skal op ad Wurmberg hver dag. De sidste 500 m. før toppen er det kritiske punkt, hvor mange af os tidligere år er stået af. Men alle blev på cyklen hele vejen op.

Opkørslen til Wurmberg er en blind vej, så samme vej tilbage – men med noget højere fart. Tilbage i Braunlage mødtes vi på det, der efterhånden er blevet vores stamcafe på et centralt hjørne i byen. Dunkel Bier og Weisbier smager godt oven på sådan en tur.

Så hjem på hotellet til et hurtigt bad inden aftensmaden. Vi spiser fantastisk godt på hotellet, og efter sådan en omgang buffet, er der ikke meget krudt tilbage, så de fleste går på hovedet i seng – spændte på hvad morgendagen bringer.

Comments are closed.